tisdag 5 maj 2009

"Nätverka digitalt, avsluta analogt"

Jag läste en artikel i Dagens Handel häromdagen där det konstaterades att på grund av alla kommunikationsmöjligheter (twitter, e-mail och jaa antagligen blogg också) så blir det personliga mötet allt viktigare. Detta är något som vi på Mässguru tror helhjärtat på av flera anledningar; först och främst så är det mycket enklare att diskutera med en person man har framför sig, det är också så att ju enklare det blir att kommunicera genom olika medier desto mindre värd är kommunikationen. Ett möte kräver en insats i form av planering, förberedelse och transport, vilket gör att mötet blir mer värdefullt - mer minnesvärt!

Med denna insikt i hur viktigt mötet är, blir slutsatsen snabbt, att de som jobbar mot kunder måste vara väl förberedda. Mats Wallin som skrivit artikeln skriver att "Säljpersonalen är dramatiskt viktiga" för hur man lyckas med varumärkesarbetet och de direkta intäkterna. 

För er som är utställare så är det bara att säga grattis, ni har förstått hur viktigt mötet är! Mässor är ju ett mekka för möten! Glöm dock inte att förbereda er personal därefter och se till att just era möten blir de som besökarna kommer ihåg. 

Digital kommunikation är självklart ett otroligt viktigt kugghjul men först tillsammans med personliga möten - då fungerar maskineriet som bäst!

/Ellen 

1 kommentar:

  1. Tips från den digitala världen: Sätt upp ett konto för Mässguru på Twitter och nå nya läsare till bloggen!

    SvaraRadera