tisdag 11 maj 2010

Att alltid ha en plan B

Ingen har väl lyckats att undgå Volvos något misslyckade pressvisning förra veckan när man inför 120 journalister från hela världen skull demonstrera sin senaste innovation - den intelligenta bilen som automatisk bromasar in inför ett hinder för att undvika en krock. Testet gick ut på att en Volvo (innehållande en docka) i full fart skulle köras ut och sedan automtiskt bromsa in när den mötte en parkerad lastbil. Problemet var bara att Volvon inte alls bromsade in utan istället körde rätt in i lastbilen mitt framför ögonen på alla journalister och fotografer.

Det borde självklart inte hänt och var ren otur, men samtidigt måste man som ansvarig se till att alltid ha en plan B om allt skulle gå åt skogen. För är det något som erfarenheten visar så är det att är det möjligt att något skall gå fel så blir det också så påfallande ofta.

Därför gäller det att alltid ha en plan B i bakfickan, just ifall att... Vad skulle kunna varit en plan B i detta fallet? Ja kanske att haft två bilar preparerade och när den första körde in i lastbilen förklarat att så här hade det se ut med en traditionell bil - nu skall vi istället visa hur det ser ut i framtiden med Volvos nya innovation (och kört ut bil nummer 2).

Så se alltid till att ha minst en plan B i beredskap.

/Mikael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar