måndag 8 februari 2010

Galen fransos

Vid en kurs jag höll i på Stockholmsmässan i torsdags så diskuterade vi minnen vi hade från mässor. Ett av minnena är värda att berättas här.

En av kursdeltagarna hade besökt en elektronikmässa i Paris och hittade en tom monter med ett bord med en komponent på och sedan en skydssglaskupol över. Detta fångade mannens intresse och gick genast fram för att titta på den till synes vanliga komponenten. Under bordet fanns en on/off-knapp och självklart tryckte mannen på on och helt plötsligt sprack glaset på kupolen runt och ut kom en svärandes fransk utställare. Mannen blev helt till sig och bad om ursäkt...

Detta var dock bara ett trick, det var meningen att kupolen skulle spricka. Detta förutsätter en väldigt massa saker vad gäller besökaren för att inte förarga... men lite bra måste det ha varit för detta hände på 70-talet och mannen mindes det perfekt och vi skrattade hjärtligt åt det.

Summa summarum är att ett bra mässdeltagande kan göra att besökaren kommer ihåg det länge och berättar om det för andra.

/Ellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar