fredag 26 februari 2010

Att hitta nya marknader

På Elmias hemsida hemsida har jag hittat en artikel om S&H Teknik som är ett dotterföretag till Söderberg & Haak (säljer jordbruksmaskiner sedan 1866). S&H Teknik startades för några år sedan för att fokusera på marknaderna utanför jordbrukssektorn. Genom en ny agentur kom företaget in på bioenergi genom krossar för biobränsle från amerikanska Vermeer. Morgan Ramstedt är VD på S&H Teknik som ställde ut på mässan World Bioenergy.

"– Vi presenterade ett för oss nytt sortiment på World Bioenergy 2008. Intresset från besökarna var stort, särskilt för en lite speciell maskin med låg bränsleförbrukning i relation till dess kapacitet".

Till S&H Tekniks monter kom besökare från flera olika länder och hälften av de order som kunde spåras till mässan gick utanför Sverige. Resultatet blev lyckat och innebar att man slog igenom inom ett nytt affärsområde. För Vermeer innebar det att man kunde öppna två nya marknader genom leveranser till Spanien och Portugal.

"– Vi fick ett genombrott för ett varumärke inom ett nytt affärsområde vid förra mässan för två år sedan", säger Morgan Ramstedt, vd för S&H Teknik AB.

Till årets World Bioenergy kommer S&H Teknik med ett bredare program, fler varumärken och fler produktnyheter däribland en hel del kring sortering av bioenergi. Den nyhet som Morgan Ramstedt vill lyfta fram är en ny maskintyp som både krossar och hugger.


/Mikael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar